Billig andelsboliglån

Billig andelsboliglån

Få et billig andelsboliglån og giv dig selv mere luft i økonomien. Et billigt andelsbolig lån kan være din genvej til et større økonomisk råderum, og det har aldrig været billigere have et andelsboliglån end nu. Alle forudsætninger for at finde et billigt andelsboliglån er tilstede.

Historisk har andelsboliglån været dyre lån, men i dag er det muligt at få meget billige andelsboliglån. I nogle banker nærmer renten sig endda 2,00%, og er altså på samme lave niveau som realkreditlånene.

Men der er nogle ting, du skal have styr på, når du leder efter et billigt lån til din andelsbolig.

billig andelsboliglån
Billig andelsboliglån – find et billigere andelslån via guiden

Få et billigere andelsboliglån

Din bankrådgiver er også en sælger, og alle priser og aftaler i banken er til forhandling. Så start med at undersøge, om du kan få et billigere andelsboliglån ved at tale med din nuværende bank.

Hvis ikke din bank er interesseret i at gå ned i rente, så er der sikkert andre banker, der er klar til at tilbyde dig et billigere andelslån for at få dig som kunde.

Inden du taler med din nuværende eller andre banker, er det en god ide, at undersøge, hvor billigt et andelsboliglån, du kan få. Der findes flere forskellige prissammenligningsportaler, hvor du kan få et indtryk af priserne.

Portalerne giver et hurtigt overslag, men tager ikke højde for alle de ting, der er med til at bestemme prisen for dit andelsboliglån.

Billigste andelsboliglån 2018

Priserne på andelsboliglån svinger meget fra bank til bank – og år til år. En undersøgelse af priserne i 25 forskellige banker og pengeinstitutter viser, at de årlige omkostninger for et andelsboliglån på 250.000 kroner svinger fra 3,4% i banken med det billigste andelsboliglån 2018 til 13,8% i den dyreste.

Selv mindre rentefald kan betyde store plus på kontoen. Hvis du fx har lånt en million kroner til 5,3% i rente og kan få det ned på 3,7%, så sparer du 200.000 kroner i løbet af lånets løbetid.

billigste andelsboliglån 2017
Find det billigste andelsboliglån i 2018

Et fald på 1,6 procentpoint betyder i dette eksempel, at dine samlede låneomkostninger for andelsboliglånet falder fra lige over 600.000 til omkring 400.000 kroner. Der er med andre ord noget at hente på at finde årets billigste andelsboliglån.

Sådan finder du det billigste andelsboliglån

Men træerne vokser som bekendt ikke ind i himlen; så bare fordi en bank tilbyder et billigt andelsboliglån, er det ikke sikkert, du kan låne til samme lave renter.

Bankerne stiller nemlig en række forudsætninger for, at du kan få deres laveste rente, når du opretter et andelsboliglån hos dem.

Det kan være krav til andelsboliglånets størrelse, hvor stor en andel af andelslånet udgør af boligens værdi samt hvilken af bankens kundegrupper, du tilhører.

Derfor er det vigtigt, at du taler med flere forskellige banker – og forhandler om prisen i hver bank – inden du vælger, hvor du etablerer andelsboliglånet. Kun på den måde finder du det billigste andelsboliglån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *