Andelsboliglån rente

Andelsboliglån rente

Renten på et andelsboliglån svinger meget fra bank til bank. Lige nu ligger den laveste andelsboliglån rente på under 3%, mens den højeste rente på andelsboliglån er over 13%.

Renten er den pris, du betaler banken for at låne penge til at købe eller ombygge en andelsbolig. En lav rente er lig med et billigt andelsboliglån. Og lige nu er renteniveauet historisk lavt.

andelsboliglån rente
Andelsboliglån rente – sammenlign renter på andelsboliglån og find det billigste lån til andelsbolig

Hvorfor har vi så lavt et renteniveau på andelsboliglån?

Nogle kalder renten for prisen på penge. Og markedet bestemmer prisen ud fra udbud og efterspørgsel. Derfor er forklaringen på det historisk lave renteniveau, vi ser på andelsboliglån og andre lån, også ret simpel: Udbuddet af penge er steget, men efterspørgslen er lav, fordi folk sparer op og holder igen med investeringer. Når udbuddet stiger, og efterspørgslen er lav, falder prisen.

Du kan udnytte det lave renteniveau til at få et andelsboliglån med en lav rente.

Hvad betyder de forskellige rentetyper?

Når du ser på et andelsboliglån kan der stå flere forskellige rentetyper. Her er en kort gennemgang af de forskellige begreber og typer af renter, du kan møde:

Den pålydende rente på andelslån

er den umiddelbare pris for dit andelsboliglån, som står i dit lånebevis. Den kaldes også den påskrevne rente eller nominelle rente.

Debitorrenten på andelsboliglån

er den samlede rente på dit lån i løbet af et år – inklusiv renters rente. Debitorrenten er det samme som nominel årlig rente og blev tidligere kaldt den effektive rente.

Debitorrenten er højere end den pålydende rente, fordi renten bliver lagt oven i dit lån flere gange årligt og dermed vokser beløbet en smule hver gang.

Derudover kan renten på et andelsboliglån være enten variabel eller fast. Som udgangspunkt har andelsboliglån variabel rente, hvilket betyder at renten følger ændringerne på rentemarkedet. Renten kan altså enten stige eller falde.

Hvis du ønsker øget sikkerhed, kan du vælge et andelsboliglån med fast rente. Her betaler du et tillæg for at låse renten i en periode på mellem et og 10 år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *